De Brugse Duivels vzw 2011 balsmall
DBDbanner

De Brugse Duivels in het kort!

 

Wat is de bedoeling van de Brugse Duivels?

 

Het charter voor onze leden.

 

De Brugse Duivels in het kort!

 

Wat: De Brugse Duivels - officiële supportersclub van de Rode Duivels -

Opgericht: 11 november 2011, te Brugge;

Clublokaal: De Vetten Os, Hauwerstraat 5, 8000 Brugge;

Missie: De Rode Duivels aanmoedigen in de strijd om een ticket van het WK 2014 in Brazilië;

Visie: Ervoor zorgen dat u zonder zorgen onze nationale trots live kunt aanmoedigen. Dit gekoppeld aan een onvergetelijke verplaatsing;

Peter: Franky Van der Elst

Voor wie: Voor iedereen die voetbal en de Rode Duivels een warm hart toedraagt!

Oprichtende leden: Pieter Loosveldt, Bob D'hondt, Bram Loosveldt, Samuel Ketels;

Contact: info@brugseduivels.be OF 0474/75.34.54 (Pieter Loosveldt).

DBD

Wie zijn wij?

 

De Brugse Duivels is een officiële supportersfederatie van onze nationale voetbaltrots, de Rode Duivels. De Brugse Duivels is er voor en door mensen uit de regio Brugge (en bij uitbreinding West-Vlaanderen of zelfs gans België) die graag onze jongens in een gezellige, amusante sfeer willen gaan aanmoedigen.


Na enkele donkere jaren is het einde van de tunnel in zicht. De Belgische voetbaltrots bulkt van het talent. Iedereen geraakt er steeds meer van overtuigd dat de Belgen terug een vaste waarde zullen worden op EK’s en WK’s. Hier en daar wordt zelfs al geopperd dat de Rode Duivels niet helemaal kansloos zullen zijn op die grote tornooien.


Natuurlijk kunnen onze jongens in hun zoektocht naar eeuwige roem alle steun gebruiken! En daar ligt dan ook de kiem van ons initiatief, De Brugse Duivels! De supportersclub voor al wie onze jongens graag in levende lijve aan het werk ziet. Massale steun van de 12e man zal onze Rode Duivels zeker helpen in het welslagen van hun missie. De missie: zich kwalificeren voor de eindronde van het WK2014 in het land waar men voetbal ademt, nl. Brazilië.


Tevens trachten wij meer aan te bieden dan louter het bijwonen van de voetbalmatchen. Naast het sportieve staat bij ons ook amusement centraal. Vervoer, ticket, drank, tombola, ludieke acties, … doel is iedereen een onvergetelijke uitstap aan te bieden met als kers op de taart het bijwonen van een match van de Rode Duivels.


Wij hopen met de Brugse Duivels terug het nodige vuur in onze nationale ploeg te blazen. Eerste grote streefdoel van De Brugse Duivels is het WK2014 in Brazilië. Bij een kwalificatie van de Rode Duivels zou het schitterend zijn mochten we onze jongens ook ter plaatse met een delegatie kunnen aanmoedigen!


Wij hopen van harte dat u, samen met ons en De Brugse Duivels, zich achter de Rode Duivels schaart. Eendracht maakt macht, samen staan we sterk! Op naar Brazilië!


Duivelse groeten,

 

Bestuur Brugse Duivels

Pieter Loosveldt
Bob D’hondt

Bram Loosveldt
Samuel Ketels

--------------------------------------------------------

Charter De Brugse Duivels

Dit charter kan gezien worden als het huisreglement van De Brugse Duivels. Alle leden verbinden zich hier stilzwijgend toe. Leden die het charter niet respecteren kunnen gesanctioneerd worden en eventueel zelfs uit De Brugse Duivels gezet worden.


De Brugse Duivels zijn een supportersclub voor en door supporters van onze Rode Duivels. Wij willen het woord supporter in eer herstellen en terugbrengen naar de basis. De basis van het supporter zijn kunnen we dan ook terugvinden in de taal van de bakermat van het voetbal, nl. het Engels.


‘To support’ betekent letterlijk ‘aanmoedigen’. Een voetbalsupporter wordt dus in de eerste plaats geacht een onvoorwaardelijke liefhebber te zijn van het spelletje met de bal. Hij dient het voetbal dan ook op een positieve manier te promoten. Dit betekent dat de eigen ploeg aangemoedigd wordt in alle omstandigheden.


Het aanmoedigen van de Rode Duivels zal steeds met respect voor de eigen ploeg, de tegenstanders en de supporters in het andere kamp gebeuren. Supporteren voor de Rode Duivels overstijgt elk onderling verschil van favoriete club (voor sommigen lees vereniging).


Maar we zien dit ook ruimer. Sport is in dit verdeelde land vaak één van de weinige dingen die de mensen in België verbind. De prestaties van de nationale ploeg maken ons trots en geven ons een gevoel van samenhorigheid. We voelen ons terug Belg, en daar zijn we trots op! Supporteren voor de Rode Duivels overstijgt dus elk verschil in achtergrond, afkomst, taal, cultuur of geloof. Onze leuze luidt dan ook niet voor niets:


“Eendracht maakt kracht, L ‘Union fait la force, Eintracht macht Macht”!


Onderstaand vind je een opsomming terug van de ‘huisregels’. Wij wensen dat elk lid van De Brugse Duivels zich hieraan houdt.

 

  • To support betekent aanmoedigen. De Brugse Duivels zijn er dan ook om onze Rode Duivels aan te moedigen en niet om ze uit te fluiten.

 

  • Naast het respect voor de Rode Duivels tonen we ook respect voor de eigen medesupporter. Frans-, Duits-, of Nederlandstalig, we staan allen achter dezelfde ploeg. We schreeuwen hen samen naar de overwinning alsook we hen samen blijven steunen in mindere tijden.

 

  • Supporters zijn liefhebbers en geen hooligans. We tonen dus ook in alle omstandigheden respect voor de tegenstander en hun supporters! Zowel in het stadion als op de bus dulden we geen uitdagingen, obscene gebaren of agressiviteit in de richting van de tegenstander. Enkel hij die de ander met respect behandelt, zal ook respect krijgen.

 

  • De uitstapjes moeten amusant zijn, toch vragen wij ieder zijn gezond verstand te gebruiken en zijn grenzen te kennen. Overdreven dronkenschap en de daar bijhorende stommiteiten worden niet geaccepteerd binnen De Brugse Duivels.

 

  • Het bestuur van De Brugse Duivels zet zich steeds 100% in voor alle leden. Wij streven ook naar een open en respectvolle relatie met iedereen van De Brugse Duivels. Wij hopen dat ook dit respect steeds van onze leden terug te krijgen. Alsook het respecteren van onze beslissingen die steeds in de sfeer van wat het beste is voor de leden van De Brugse Duivels zal gebeuren.

 

! Leden van De Brugse Duivels dienen zich ook te houden aan het charter dat door 1895 wordt uitgegeven. Dit charter wordt momenteel opgesteld door het bestuur van 1895. Vanaf deze wordt vrijgegeven zul je hier de link er naar toe vinden.


Duivelse groeten,

 

Bestuur Brugse Duivels

Pieter Loosveldt
Bob D’hondt

Bram Loosveldt
Samuel Ketels

Opkomende events:

Je vindt ons ook op:

fbtwitter

 

 

 

 

 

De Brugse Duivels VZW

Promoot jouw pagina ook